Yoga Girl: kvinnan som satte yoga på kartan

Att säga att man håller på med yoga innebär inte längre att man utövar en viss sak inom träning, det är en hel livsstil med ett alldeles eget mode faktiskt. Och finns det någon som verkligen både leve och andas yoga så är det Yoga Girl, eller Rachel Bråthen som hon heter. 

Är det någon på denna jord som verkligen rockar sina yogakläder så är det Rachel Bråthen, även känd som Yoga Girl och en av de profiler som verkligen satt yoga på kartan igen. På sitt Instagramkonto har hon över två miljoner följare som just får följa med i hennes liv fullt av yoga, kärlek och glädje. Precis som det ska vara. Men hur kom det sig att hon blivit så pass stor som hon har blivit? För Expressen berättar hon hur hennes resa från vanlig tonåring i Sverige till yogalärare på Aruba och sedermera Instagramstjärna gick till. Från början var det nämligen inte ett kändisskap som lockade, anledningen till att hon ens startade konton i sociala medier kom av att hon ville komma i kontakt lättare med sina yogaelever – och sedan över en natt nästan så spred det sig. Kanske är det henne vi har att tacka för yogas genomslag i Sverige? Troligtvis inte fullt ut, men hon har såklart haft en stor inverkan på sina följare.

Yoga, mamma och Instagramikon

Idag är Rachel inte bara en Instagramikon inom mode och yoga, hon är även mamma. I mars detta år fick hon dottern Lea och mycket kring hennes liv fokuserar numera inte så mycket på vita stränder på Aruba i yogaställningar, nej. Numera är det familjen som kommer först. Men sin egen mamma har hon dock inte haft en så god relation till, vilket hon öppenhjärtigt berättar om i tidningen Amelia i en intervju. Men de jobbar på det och som Rachel ser det så är framtiden framöver bara ljus.

Här berättar hon i Nyhetsmorgon om hur yogan tar mindre plats och familjen mer:

Post Navigation