Viljan att förändra sig

Från att skönhetsdebatten tidigare mest har handlat om tjejer ska behöva känna krav och press på sig att raka bort sin kroppsbehåring med rakhyvel eller inte, är det idag alltfler unga tjejer som kan tänka sig att ta steget längre och göra en skönhetsoperation.  Att vilja förbättra sitt utseende, eller oroa sig om man duger eller inte har alltid varit en fråga som tagit upp människors tankekraft. Men det är först idag som allt fler faktiskt har möjligheten till att göra tanken till en fysisk handling med hjälp av hjälp från doktorer inom skönhetsindustrin.

”Mellan 2009 och 2011 har intresset bland kvinnor i Sverige för att göra olika skönhetsingrepp ökat med nära 40 procent. Det visar en Sifoundersökning som SVT gjort.”

Att vilja förbättra sitt utseende behöver dock inte vara något fel, även om det är lång från att raka benen eller raka sig under armarna till att göra ett ingrepp som att markera kindbenen eller förstora läpparna. Vad man bör tänka på, speciellt när man är ung, vilka problem ett sådant ingrepp i verkligheten skulle lösa och för vem man gör det.

Hitta den grundläggande orsaken

Att fundera på vilka problem eller känslor som ett ingrepp skulle förändra, är ett sätt att se om orsakerna till att man inte trivs, egentligen kan ha en helt annan grund än vad man själv tror. Är det grundläggande problemet att man inte tror på sig själv och inte tror att man har den kapacitet som krävs för att lyckas nå andra mål i livet, kommer ingreppen aldrig att kunna förändra. Oavsett hur många man gör.

Post Navigation