Vårda din hy i vinter

Att hyn blir stram, torr och svidande hör vintern till på grund av kylan kan man tro, men så behöver det faktiskt inte vara – det hela handlar om att vårda sin hy på rätt sätt.

kvinnas hyUnder vinterhalvåret är det inte bara vår garderob som tar stryk med tråkiga kappor, mössor och vantar utan även vår hy åker på en hel del. Vinterkylan som vi utsätts för är nämligen orsaken till såväl nariga händer som stramade hy i ansiktet, men som tur är finns sätt att åtgärda detta på både snabbt och enkelt. Genom att köpa Hudvardsbutik.se hudvårdsprodukter till exempel kan man rädda både kliande, torra ben som ett stramande och svidande ansikte, det gäller bara att välja en produkt som passar för just din hudtyp. Har man redan problem med eksem, psoriasis eller annan typ av hudsjukdom så drabbas man dessutom desto mer av kyla och bristen på sol och då är rätt produkt extra viktigt att hitta, skriver Expressen. Så vilken typ av produkt ska man välja och hur vet man vilken som är rätt? Det lättaste sättet att få svar på detta är att läsa på om själva produkten man är intresserad av att köpa eftersom att vissa produkter bara funkar för en viss typ av problem eller hudtyp bland annat – till exempel har tidningen Elle listat en rad olika produkter där man skrivit exempelvis varför just den antioxidanten eller ingrediensen är välgörande, så klicka här för att läsa mer.

Så får du fin hy i vinter

Att hitta rätt produkt är steg ett, sedan kommer man till själva behandlingen. I till exempel Veckorevyn tipsar man om tre smarta regler att följa och dessa är: punktbehandla torra partier, inte fukta innan man ger sig ut i kylan och att våga fråga någon som vet mer än dig om råd vid köp av produkt. Sedan när man ska börja smörja in sig är det smart att vara noga med att få bort alla gamla hudrester och smuts innan din produkt smörjs på, då fäster och verkar dina produkter bäst, något som går fort med en bra skrubb. Därför är bästa tillfället att smörja in ansikte och kropp efter en varm dusch kvällstid innan man går och lägger sig, och har man en dagkräm bör man tvätta ansiktet det första man gör när man går upp och sedan tar på krämen – då hinner den verka under tiden du gör dig iordning för dagen.

Post Navigation