Stilrent mode för vintern

Även om vintern i Sverige innebär kyla och snö, vill de allra flesta modebloggare och modeintresserade fortsätta att ha lika fina outfits på vinterns som under sommaren. Något som inte alltid är helt lätt då man verkligen behöver rejäla kläder för att kunna klara sig genom perioden. Men det finns lösningar på att fortsätta lägga upp dagens klädsel på bloggen, även under vintern. Här kommer några tips på svenska märken som vet hur man ska bära sig åt:

  • Jofama är det anrika svenska märket från Malung, som grundades redan år 1926 och idag blivit ett märke att räkna med. Märket är sedan starten inriktad på skinn som material i jackor och mössor. Ett material som man år efter år har levererat stilrent mode med. För att ständigt hålla sig uppdaterade kring de senaste trenderna och hur man själv ska kunna fånga upp dem med sitt eget material, har man genom åren haft en rad framgångsrika gästdesigners som exempelvis Efva Attling.
  • Ett annat svensk modemärke, där man satsat på handskar för vinterns kalla dagar och aktiviteter är märket Hestra. Hestra grundades i Småland år 1936 och har genom åren kommit att bli skidåkarnas favoriter för att hålla händerna varma. Kända sportprofiler som burit märket, och gjort att fler velat ha just Hestra handskar, är ingen mindre än Ingmar Stenmark som själv brukade åka sina storslagna lopp i just handskar från märket.

 

Kanske är det just på grund av att vi har haft våra lyliga vintrar som det i Sverige vuxit fram så många framgångsrika märken som vet hur man på ett modemässigt sätt håller kylan bort. För dessa två exempel på företag var bara ett axplock av några av de märken som finns ute på marknaden.

Post Navigation