Snygga kläder, snygga tillfällen

Ibland är man dödstrött på sina kläder och på hela sin stil. Man har en identitetskris. Vem är jag? Vad passar jag i? Vad smickrar min figur och min persona? Är jag en person som gillar jeans eller tycker jag i själva verket att det är rätt fult? Kläder är ju trots allt det sätt som vi kommunicerar till vår omgivning vilka vi är, vad vi tycker om och kanske framförallt vilka vi vill vara. Det är alltså inte så konstigt om hela projektet ibland ter sig fullkomligt övermäktigt. Ett sätt att ta sig ur krisen kan vara att börja fundera kring specifika tillfällen och vad man vill ha på sig då. Kläder för både fest, jobb och vardag hittar du t ex här: http://fyndiq.se/brand/vero-moda/.

  • Festkläder. Du vill vara en riktig sköning. Du vill äga festen, prata med de allra coolaste och gå hem med den snyggaste personen. Alltså behöver du något som får dig att lysa. Det kan vara bra att leta efter ett plagg som är både snyggt och lättburet, för hur ska du kunna slappna av och njuta av det roliga om du hela tiden ska tänka på hur kläderna sitter?
  • Jobb. I ett professionellt sammanhang vill man inte sticka ut. Man vill följa kontorets klädkod utan att riskera att misstas för tapeten. En klassisk stil fungerar ofta bra – om du inte jobbar som polis eller brandman vill säga. I alla uniformsyrken är det ett säkert kort att hålla sig till regelverket.
  • Vardag. Här kan du verkligen ta ut svängarna och experimentera med din stil. Du behöver inte imponera på någon annan än dig själv. Du tar på dig det som passar dig och det som känns 100 % rätt. Tänk vardag, tänk mindfulness. Tänk på att vardagen är den enda tid vi har som är verkligen vår egen.

Oavsett om du shoppar för fest, jobb eller vardag är det enkelt och prisvärt att sköta shoppingen på nätet. Det kan också vara skönt om man befinner sig i en kläd- eller identitetskris: helt enkelt stanna hemma där ingen kan se en, och klicka ihop en ny stil för att sedan gå ut och ta tjuren vid hornen och världen med storm.

Post Navigation