Så får du fantastisk sommarhy

I ett tidigare inlägg berörde vi vinterhy och hur du ska göra för att ha en fortsatt vacker hy trots det kalla vädret. Bland annat rekommenderade vi att kontrollera torra partier i ansiktet och smörja in dessa ordentligt eftersom torr hy annars kan ge stora problem för ansiktet. Men hur är det då nu under sommaren? Vad krävs för en fortsatt vacker hy när en regelbundet har sol i ansiktet, när man svettas mycket och badar i saltvatten. Det har vi svaret på.

Det första en måste veta när man ska ta hand om huden på sommaren är hur huden påverkas av sol och värme. För sol och värme ger ju fukt till huden, vilket oftast är bra för de som bor i Sverige och återskapar hudens fuktbalans. Men det kan också gå för långt, så att talgproduktionen ökas och hyn blir för fet, glansig och blank.

Ha din dagkräm som nattkräm

Om man märker att detta hända är det en bra idé att skippa nattkrämen under sommaren, eftersom den oftast är något fetare än dagkrämen som man använder. Ett bra tips är också att försöka undvika att sola ansiktet. Det är klart du vill bli brun, men sola i så fall med en bra solskyddsfaktor så du inte bränner dig och sola alltid med måtta. Om du badat mycket i saltvatten kan huden snabbt bli väldigt torr för att sedan bli fuktig igen, den obalansen kan bli problematisk. En bra idé är då att direkt efter du har badat att sätta sig i skuggan och torka, samtidigt som du då smörjer in ansiktet med en fukt-givande dagkräm.Bra produkter som rekommenderas för sommaren är fräst ekologiska produkter av välkända märken. Undvik allt för billiga produkter för de kan ibland innebär att huden mår sämre snarare än tvärtom. Fler bra tips i filmen nedan:

Post Navigation