Nya sminktrender

Att klädmodet följer trender har de flesta koll på, men så gör även sminket och varje säsong innebär nya trender inom skönhet. I höst går vi mot mörkare färger och så kallad strobing.

599200-eye-shadows-with-brush

I den här artikeln kan man läsa om höstens stora sminktrender. En utav trenderna är att matcha mörka naglar med en lika mörk nyans på läppstiftet. Vilken nyans på läppstiftet man väljer spelar inte lika stor roll som att den ska var djup och höstig. När det kommer till ögonen tar vi inspiration från Chanels mjuka och dramatiska sotning. För att göra sotningen mjuk skippar man eyeliner och använder istället en ögonskuggspenna för att få fram resultatet. Precis som vanligt när man vill ha mörka ögon, ska läpparna lämnas ljusa och naturliga.

Rätt smink

Att en ny säsong innebär nya skönhetstrender är det inte alla som drar nytta av. Men det är faktiskt väldigt roligt at följa trender även när det kommer till smink. Och det känns ju faktiskt naturligt att gå mot lite mörkare färger när det blir höst och lämna de ljusa färgerna till våren och sommaren. Oavsett om man vill följa de trender som råder eller inte är det viktigt att man har bra smink som sitter hela dagen och är skonsamt mot huden. Ett exempel på ett märke som både är snällt och proffsigt är Paris Berlin som man hittar på http://www.parisberlin.se.

Nya tekniken: strobing

När det kommer till de sminktekniker som är trendiga just nu är de flesta nog hört talas om contouring. Contouring har varit väldigt trendigt i några år och många kändisar har anammat tekniken. Men contouring börjar mer och mer försvinna och ersättas av en annan teknik som kallas strobing. Hos Cosmopolitan kan man läsa att strobing är mycket lättare än contouring och handlar om att rama in ansiktet genom att ljusa upp vissa partier av ansiktet med skimrande produkter.

Post Navigation