Motgångar efter vintern

Inte nog med att man under hösten och vintern blir ofattbart blek. Man går dessutom lättare upp i vikt på grund av att kroppen lagrar maten på ett annat sätt under vintern. Kroppen behöver mer fett för att hålla sig varm och även om detta är fantastiskt bra så är det oftast inte så uppskattat av människan som måste dras med kroppen. För hur kul är det egentligen att komma tillbaka till arbetet efter sin ledighet – då man ska vara utvilad, fräsch och lite extra snygg – och känna sig allt annat än utvilad och fräsch? Det positiva är väl att nästan alla faktiskt befinner sig i samma sits.

Håll ut

Men nej, problemen slutar inte här. Eftersom fötterna är instängda i varma skor under flera månaders tid så finns det dessutom en stor risk att man får nagelsvamp. Och ja, självklart finns det ytterligare något negativt med den här perioden. Fattigdomen som råder efter jul och nyår. Alla pengar är spenderade på mat, dryck och presenter och helt plötsligt är nöjena runt jul och nyår över och man sitter där, tjock, blek, fattig och lider av nagelsvamp.

Ja, det behöver ju självklart inte vara riktigt så illa, och skulle det vara det så kan man glädjas åt tanken att det förhoppningsvis endast kan bli bättre från och med nu.

Som tur är finns det, både hos läkare och på apoteket, bra behandling av nagelsvamp vilket gör att den försvinner på bara någon vecka. Dessutom är väl den blekfeta kroppen den ultimata motivationen för att faktiskt ta tag i träningen direkt efter nyår? När det gäller ekonomin är det inte så mycket att göra. Har du spenderat alla pengar och dessutom inte har några sparpengar att nalla av så gäller det bara att leva snålt i januari och längta till februari då ekonomin förhoppningsvis återgår till det normala. Hur som helst så gäller det att inte låta den här perioden dra ner dig i något mörkt hål. Tänk på att våren snart är här, att det redan är ljusare ute, att det bara blir bättre för varje dag som går och att du dessutom, relativt enkelt, kan råda bot på de fysiska ”åkommor” som har uppstått under vintern.

Post Navigation