Modet för män allt viktigare

Modet för män har blivit allt viktigare. Från att vi har varit intresserade av kvinnors Hollywoodklänningar till att allt mer intressera sig av herrmode och herrarnas kläder. Allt från Armani kostymer till Lacoste skor. Helt galna kombinationer som snygga jeans och en kavaj som en kändes startade med och som sedan eskalerade. Det som sedan hände var att resten av världen såg detta och sedan spred sig flugan. Och på tal om flugor så är också slipsmodet lågt just nu och istället har vi flugan som modetrend för herrar. Faktum är att hela hipsterstilen har varit lite bunden till män och där har stilen helt exploderat i popularitet.

man på catwalkMäns stil är långt ifrån lika debatterat som kvinnors, trots det så händer det ganska ofta att det dyker upp undantag. Undantagen handlar oftast om stilar och kläder som tar helt oväntade vändningar och som chockar i sin utformning och utseende. På 90- och 2000-talet var det hip hopens hängande byxor som chockade publiken och att visa kalsongerna var inte helt okej i allas mening. Det övergick sedan till att killar använde smink och i och med det kunde kalla sig för emo-rockare. Föräldrar oroade sig för det dåliga inflytandet som musiken skulle ha på barnen. Där var det svarta kläder med nitar som gällde som trend. Därefter kommer hela hipstergenren, allt från attityder till musiken och klädstilen skulle vara hipster och är än idag. Det är en liten stickad mössa på huvudet, en baseballjacka eller bombarjacka, tighta jeans oavsett färg och ett par kängor som gäller.

Smakfulla herrkläder

Det har trots alla stilar och inriktningar blivit allt vanligare för killar att klä sig mer propert i vardagskläder. Nu talar vi inte om kavaj och byxor utan om stilfulla Lacoste skor, snygga chinos, stickade västar och pullovers. Skjortan är också den fortfarande populär, dock helst utan kavajen då det helt klart är lite för uppklätt för vardagen.

Post Navigation