Mode och stil

Modet förändras i princip hela tiden. Det som var hetast och ”ett måste” för ett halvår sedan är nödvändigtvis inte alls modernt idag. Självklart väljer man själv om man vill vara en slav under modet eller om man hellre går sin egen väg och väljer kläder som man själv trivs bäst i. De allra flesta passar nog in under den sistnämnda kategorin även då det finns en skara som tycks lägga alla sina pengar och tid på att ha det senaste modet, oavsett vad det är.

Förutom det mode vi ser i modebloggar och magasin så finns det självklart mode även inom de olika stilarna. Streetwear är exempel på en stil som antagligen alltid kommer finnas och vara populär bland de som gillar hip hop, streetdance etcetera. Andra stilar som lever kvar oberoende av det mainstreama modet är till exempel punk-, rejv- och rockstilen. Inom dessa stilar finns det såklart också mode till en viss del. Även om dessa stilar varit relativt oförändrade under i princip hela sin livstid så kommer det ibland nya typer av accessoarer eller plagg som snabbt blir stora och populära inom de olika kulturerna.
Det fina med kläder, accessoarer och mode är att man faktiskt oftast får bestämma helt själv. Så länge man inte är kontrollerad av religion eller klädkod på arbetet så är man faktiskt helt fri att bära precis vilken stil man vill. Så känn efter vilken stil som är Du och vad du trivs bäst i och kör sedan på det, oavsett vad andra tycker.

Post Navigation