Konsten att fynda

Att fynda är något som de flesta av oss har gjort någon gång, och vi besitter nog alla ett starkt minne av just den där gången då vi fyndade som allra bäst. Kanske var det ett snyggt plagg på mellandagsrean eller kanske ett par grymma pumps som från början kostade skjortan?

Alla känner nog igen oss i känslan av att göra ett riktigt fynd. Det känns lite som om att man vunnit på lotto. Allra bäst är det helt klart om man kikat på en särskild pryl i flera månader, men inte vågat köpa den på grund av att den är just så pass dyr. Sen, plötsligt en dag hittar man exakt samma pryl, fast denna gång på rea. Lyckan är liksom gjord, och det känns som om att man nästan vunnit en miljon. Något som ju knappast händer dagligen.

Det finns alltså få känslor som går upp emot att göra ett riktigt fynd i butikerna. Det är helt enkelt en känsla som är få förunnat. Att kunna köpa kläder riktigt billigt händer helt enkelt allt för sällan, särskilt i dagens modemedvetna samhälle. Det är sällan butikerna väljer att sälja ut sina mest trendiga och moderiktiga plagg. Aningen så får man helt enkelt vänta till mellandagsrean eller till man själv har råd. Två alternativ som kanske inte alltid är önskvärda.

Post Navigation