Hipsterkläder

Hipster är ett fantastiskt begrepp som har kommit allt mer på tal de senaste åren. När man pratar om hipsters syftar man oftast på en persons klädstil. Människor som placeras i hipster-facket anses alla tro att de är unika i sitt sätt att klä sig. Det enda problemet är väl att människor anser att alla hipsters klär sig likadant. Att ha en outfit som består av, i alla fall 70 procent, second hand-kläder är för de flesta hipsters ett måste. Resterande 30 procent av kläderna kommer med största sannolikhet från Weekday, Urban Outfitters eller American Apparel.

Kille och tjej i hipsterkläder

Självklart är det inget som helst fel på klädstilen som kallas för hipster-stil men det ironiska är självklart deras strävan efter att vara unik när de flesta av de så kallade hipsterna klär sig ”unikt” på precis samma sätt.

Underkläder

När det kommer till underkläder finns det självklart exempel på hur hipster underkläder oftast ser ut. Nej, det är klart att de inte köper sina underkläder på second hand-butiker. Däremot ser man otroligt nog just trosmodellen som kallas för just hipsters när det kommer till en hipstertjejs underkläder. En hipsterkille använder med största sannolikhet inte ett par coola boxershorts från Dressman utan antagligen ett par lite mindre, mer diskreta kalsonger från till exempel American Apparel. Tjejerna som anses vara hipsters skulle heller, med största sannolikhet, inte använda en rosa push up-bh från H&M utan antagligen en bygel-lös bh utan vaddering, också från American Apparel eller Weekday.

När det kommer till att placera in människor i olika fack och döma personer endast utifrån deras klädstil är självklart aldrig helt rättvist och blir alltid en aning överdrivet. Fördomar och generaliseringar kommer antagligen dock alltid att förekomma och självklart är det okej att generalisera så länge man behåller ett öppet sinne och inte dömer ut människor på fullaste allvar efter deras val av tröja eller skor.

Post Navigation