Att vara den man är

I dag skriver vi om att hitta sig själv, om att vara bekväm med sig själv och att utvecklas. Vi tar upp Caitlyn Jenner som exempel på en person som vågade vara sann mot sig själv.

jacka modell skinnjacka modeMånga vill hitta sig själva och vara den som de känner att de är inuti, bli bekväma med sig själva och utvecklas som personer. Detta leder dels till förändring av livsstil, djupgående analys av sig själv som person men även korrigeringar, till exempel genom åtgärda skönhetsfel eller förändra något som man inte känner sig alls bekväm med. Om detta kan du läsa mer om här laserestetik.com/behandlingar-operationer/kropp/fettsugning/smartlipo/.

Enligt vissa handlar att hitta sig själv om att vara nöjd med hur saker är, inte bara drömma om en avlägsen och otrolig framtid. Men det finns faktiskt saker man kan göra också, ett steg är att skriva en lista på det som man vill ändra på i sitt liv, det man vill göra och det man inte vill göra. Men också kanske det är viktigt att förlika sig med sig själv ibland, att man vet att man duger som man är. Inget är fel helt enkelt, man har rätt att få vara den man vill vara, utan att någon annan egentligen ska lägga sig i. Men det är så klart lättare sagt än gjort.

I en artikel i Dagens Nyheter kan vi läsa om hur en psykologiprofessor föreslår att man i stället för att ständigt försöka finna sig själv ska gå ut och möta världen. Han menar vidare att coacher av olika slag samt självhjälpsböcker snarare kan få oss att må sämre. Det är dessutom många som tjänar pengar på den vilsna människan, en människa som det finns väldigt många av i dagens samhälle. Varje år säljs tusentals självhjälpsböcker i Sverige, men att leta orsaken till oro inom sig är kanske inte alltid rätt väg att ta. Det är snarare på en samhällsnivå som människor känner sig tomma, vilsna och förvirrade. I stället för att fokusera på vårt inre, våra ”fel” och brister ska vi blicka utåt. Här är fler tips vi får i artikeln, enligt psykologiprofessorn Svend Brinkman:

  1. Sluta känna efter i dig själv.
  2. Fokusera på det negativa i ditt liv.
  3. Ta på dig nej-hatten.
  4. Avskeda din coach.
  5. Håll tillbaka dina känslor.
  6. Läs en roman – inte en självhjälpsbok.
  7. Dröj vid det förflutna.

Snygg brud i lyxförpackning

borstar sminkNågon som skapade stora rubriker förra året var Caitlyn Jenner, före detta Bruce Jenner. Med ett antal operationer, förändringar i look vad gäller kläder och stil, blev en man en kvinna. Säkerligen är detta något som har inhyst mod hos de som går i liknande tankar vad gäller könsbyte. För det handlar egentligen om känslan av vilket kön man faktiskt är, snarare än vad en råkat fötts till och formats som av normer och fördomar. Nu kan vi läsa i Elle om hur Caitlyn Jenner nu tar ännu ett steg och lanserar en egen beauty-serie, något som utökar familjens redan enorma skönhetsimperium. Det kommer alltså gå att köpa allt från smink till doft och hårvård, även om vi inte vet exakt när ännu.

Post Navigation